2016. január 1., péntek

Anya munkái: csupa színes kötött patchwork takaró és bögremelegítő

Az idei első blogbejegyzésre anya két munkáját szántam.

Az egyiket még tavaly kötötte (csak elmaradt a blogra való feltöltése), mindenki ezt kapta a családban: kötött bögremelegítőt. :)
Annyira otthonos, kedves ajándék volt, hogy bár egy csillió bögrém van, tavaly csak ebből ittam a reggeli kakaót a két ünnep között, idén pedig csak azért nem ebből, mert kaptam egy újabb macskás darabot. :)


És a másik munka, nos igen...2 évig készítette anyukám, mert tudja, imádom a patchwork dolgokat, pláne ha jó színesek, pláne, ha kötött vagy horgolt darabról van szó.
És bár van már egy hasonló horgolt takaróm mamától, de végtelenül örülök, hogy anyától is kaptam egyet, amíg élek, nagyon-nagyon fogok vigyázni rá! Puha, meleg, csodatakaró, ami alatt a bajok már nem is tűnnek akkorának.
Hihetetlen sok munka volt vele, szóval kitartásból még van mit tanulnom. :)


2 megjegyzés:

Monika írta...

Hű!!!!Milyen jó neked,hogy él még anyukád és hogy ilyen jó a kapcsolatotok! Csodásak az alkotásai! A takarót darabonként kötötte és utána dolgozta össze? Így képzelem,mert nem tudom,hogy másképpen lehet-e?
Isten áldjon ebben az évben is!

Ditti írta...

Drága Mamka! Köszönöm! :) Igen, darabokból kötötte (igazából köröket, de az összevarrás után inkább 6szögnek látszanak, és ha jól emlékszem 368 darabig számolta....), különféle színekből, különféle méretben. Sajnos a kép nem lett túl jó, ha kisüt a nap, lefotózom kint is, hogy jobban látszódjon. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...