2016. július 31., vasárnap

Meggymagpárnák és elköszönés

Az elmúlt években elég sok meggymagot tettem félre, amikből végre megvarrtam ezeket a meggymagpárnákat.
A csíkos sajnos gyűrött, mert ahogy elkészült, sajnos azonnal használnom is kellett, erős hasi fájdalmak miatt (és működött!).
A másik kettő ajándék lesz, ők kaptak "made with love" címkét is.
A meggymag tisztításának a legjobb módszere, ha a meggymagozás után RÖGTÖN nagyon-nagyon sós vízbe felforraljuk, hagyjuk benne kihűlni. Mikor már langyos, alaposan dörzsöljük át a kezünkkel,öblítsük le. Ezt legalább még egyszer, ha kell, kétszer ismételjük. Én mindig új sót és tiszta vizet használok, van aki visszahasználja az eredeti sós vizet.
A belseje mindenképp tiszta pamut anyag legyen, hogy amikor melegítjük, ne gyulladjon meg a mikróban a műszál. Én ehhez egy vastagabb, nem használt konyharuhát vágtam szét. Jó, ha vastagabb a belső anyag, mert puhább lesz a párna.
A mi mikrónkban 2,5-3 perc melegítés bőven elég volt neki, elég sokáig tartotta a meleget, és olyan meleg volt, hogy a hasamon szinte alig bírtam elviselni.
Fogfájás, zúzódás esetén tegyük fagyasztóba a párnabelsőt, jegelésre is tökéletesen alkalmas.
A külső párnát patent, tépőzár, bujtatós megoldással is készíthetjük, de én most a zippzárat részesítettem előnyben.

A blog hosszú időre elköszön, mert lakásfelújításba kezdünk. Az összes kreatív cuccom dobozokban pihen anyuéknál, ha a Jóisten megsegít, karácsonykor már újra varrhatok a mi kis otthonunkban. Köszönöm a figyelmeteket, pár hónap múlva várlak vissza Titeket.
A főzős blogra viszont most lesz időm feltölteni pár elmaradt receptet, így ott találkozunk, illetve aki szeretné a házfelújításunkat nyomonkövetni, az kérem írjon nekem a sziszapotty@gmail.com-ra, és küldök meghívót az ÁlmodLak zárt blogomra.1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon aranyosak ezek a kis párnák! Jó munkát kívánok nektek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...