2012. február 5., vasárnap

5. hét: A kakas, a nyuszi, a kukac meg a cica

Zoknilény-gyártó lázban égek. Idén nem volt olyan hét, hogy legalább egyet ne varrtam volna. Még el sem készül az aktuális, de máris a következőn jár az eszem. És tényleg mindegyiknek lelke lesz, mindegyik külön egyéniség és mindegyik simogatja egy picit a lelkünket - akkor is, ha kézbe vesszük, és akkor is, ha csak rájuk nézünk. :)
És fűztem a héten egy peyote karkötőt is. Rengeteg lila felsőt vettem mostanában, ezért választottam a lila gyöngyöket. A fűzés vége felé azt hittem, a maradék idegszálaim is elpattannak, mert valahogy figyelmetlen voltam, és sikerült a roppant egyszerű mintát többször is elrontanom (majd ugye visszabontanom), és sikerült többször összegubancolnom a damilt, illetve a végén jöttem rá, hogy hogyan kellett volna szépen rögzítenem a kapcsot. Ja és 24 helyette 22 szemmel kellett volna a mintámat fűzni, mert így kisebb problémák vannak a szimmetriával is....viszont a gyöngy színe gyönyörű lila, ami csak úgy ontja a csillogó fényét, ha rásüt a nap. Matt fekete gyöngyök díszítik, a mintát csak érzésre fűztem bele.

Íme a karkötő:És következzen a hét újszülött zoknilényeinek bemutatása:

Zsola, a kakas csíkos lábtyűből készült. Saját tervezés, de Ti is könnyen elkészíthetitek, ha tetszik. A leírást itt olvashatjátok.


 

 Manna, a nyújtózkodó cicamica a macska-kollekcióm legújabb darabja. Leírás az elkészítésről itt.


Zénó, a zoknikukac, még az idei év első hetében készült, és nagyon nagy sikere lett annál, akinek készült. Kitűnő alvótárs, de napközben magányos volt, így készítettem neki egy kis barátnőt. :)))) Ő Ribizli.

 

És végül Tapsi, a nyuszkó, aki anyáé lett:

2 megjegyzés:

POÉ írta...

Nagyon tetszenek az alkotásaid, ügyi vagy !

Ditti írta...

Nagyon köszönöm! A Te munkáid pedig lélegzetelállítóan szépek! :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...