2012. szeptember 23., vasárnap

37-38. hét: Az újrahasznos pom-pom és lapát

Nemrég említettem, hogy mennyi klassz ötletet találok a interneten, aztán ahogy rátalálok és megörülök neki, el is felejtem, mert ennyi izgalmas kreatív ötletet képtelenség megjegyezni.
Amióta viszont a Pinterestet használom, és oda gyűjtögetem a megvalósítandó ötleteket, azóta naponta látom őket, így rögzülnek.
És mivel azt is írtam, hogy a halogatásnak vége, két dolgot el is készítettem, amikben azon kívül, hogy újrahasznosított dolgok, az is jó, hogy egy fillérbe sem kerülnek.

Szóval íme egy vidám pom-pom, amihez csak egy kidobásra ítélt, vagy kinőtt, elnyűtt, póló anyagú felsőruházat, olló és kartonpapír kell (bármilyen vastagabb doboz megteszi).
Én egy turkálóban vásárol, spagettipántos Zara felsőt áldoztam be (kb. 160 Ft-ért vettem annak idején), aminek a varrása már foszlott, volt rajta egy picike lyuk, de a legfontosabb ok, amiért szétvágtam, az az, hogy az anyaga szörnyen műszálas volt. Pom-pomként viszont új életre kelt. :)
Az elkészítés menetét itt nézhetitek meg.


És épp kiürült a folyékony mosószeres flakonom, az ötlet meg már "rögzült", így kb 5 perc alatt elkészült ez a bármire is használható lapát. Én a virágföldes zacskóba fogom tenni. :)




A lapát végét nem fontos levágni, meghagyhatjátok "felfelé kunkorodó" véggel is, attól függően, mire használjátok.
Az eredeti ötlet innen származik.

10 megjegyzés:

Edit írta...

De jópofa mindkét dolog. A lapátnál eszembe jutott a cica alom, de ahhoz lehet gyenge lenne? De amúgy itt anyunál, meg a takarmányosba kukorica, búza, napraforgót meg szerintem kiválóan lehetne vele szedegetni...
Amúgy írtam levelet, nem tudom megkaptad? Már csak azért kérdem meg, mert a múltkor írtad, hogy ha válaszként megy a levél, alig lehet észrevenni.
Puszillak
Edit

Ditti írta...

Az én lapátom elég erős lett, bőven megfelel cicaalomhoz! Sőt, takarmányhoz is tutira működik, nagyon jó ötlet! :)
A leveledre írtam most röviden, holnap igyekszem hosszabban is! Puszi! :)

gionetta írta...

Hogy ez mekkora ötlet!!! :-)) Kár, hogy a flakonjaimat használom mindig újra, mert én főzöm a mosószeremet és ha kiürült, ugyanabba teszem az újabb adagot. No, majd mondom anyukámnak, tegyen félre egy flakont, ha neki kiürül. Köszi a tippet! :-))

Ditti írta...

Kedves Gionetta, örülök, ha kedvet kaptál az elkészítéséhez! :) Esetleg meg tudnád adni a mosószered receptjét? Mert többfélét is találtam a neten, de nem tudom melyiket érdemes kipróbálni, és gondolom, a tied már jól bevált recept alapján készül. :)

gionetta írta...

Nagyon szívesen Ditti! Nekem nagyon bejött, meg az ecetes öblítés is. Csak a búzakeményítő nem vált be. Azt sajnos a hagyományos flakonossal kell helyettesítenem.
No akkor a recept: 100 g mosószappant lereszelek amolyan pehely formára. Ez 6 liter vízhez elegendő. 2 liter vizet felforralok, ezzel elkeverem a szappanpelyhet jó alaposan. Majd hozzáöntöm a 4 liter vizemhez és addig melegítem, amíg teljesen fel nem oldódik, de nem forralom. 3 litert kiöntök egy műanyag vödörbe. Ezzel mosom a színes ruhákat. A maradék mosószerhez hozzáadok 100 ml forróvízben feloldott 100 g mosószódát. Ezt is összemelegítem. Majd hagyom kihűlni. Ezzel mosom a fehéreket. Másnap az mosószereimet botmixerrel összeturmixolom és így egy gélszerű anyagot kapok. Ezt flakonokba töltöm és minden mosás előtt alaposan összerázom. Kb 100-150 ml-t adok egy mosáshoz. Eléggé takarékos és nagyon olcsó. Öblítésnél 1-2 ek ecetet teszek az öblítőtartályba és adok hozzá 4-5 csepp citrom, narancs vagy levendulaolajat. Ha patikában veszed olcsóbb és természetes, mint a rokonai a bioboltban. Remélem tudtam segíteni! Még valamit. A fehéreknél még adok hozzá 1 ek aktív oxigént. Mindet meg tudsz venni a DM-ben vagy ROssmann-ban, Müllerben és ha a saját márkákat veszed, az még olcsóbb is.

Ditti írta...

Nagyon köszönöm, ki fogom próbálni! Még csak annyit kérdeznék, hogy 10 vagy 20%-os ecetet használjak, és amikor az öblítő-tartályba teszem, akkor nem kell hozzá víz, csak az ecet meg az illóolaj?
KÖSZÖNÖM még egyszer! :)

gionetta írta...

ami az ecetet illeti, teljesen mindegy, hogy milyen a savtartalma. Én a legolcsóbbat használom, most ajándékba kapott, lejárt szavatosságú 5%-at. Különben almaecetet. De tudom, otthon a 10% az leterjedtebb. Azt nyugodtan veheted és abból 1-2 evőkanálnyi mennyiséget egyenesen az öblítőtartályba, rá az illóolajat. Nem kell hígítani, mert nem tesz kárt a műanyagban, annyira gyenge ez az ecet már, a mosógép meg nagy szilárdságú műanyagot tartalmaz csak. És még jót is tesz a gépnek, vízkőteleníti, így Calgont sem kell többé venned.
Ha lenne további kérdésed, bárminemű ügyben, zargass nyugodtan emilben: gionetta@gmail.com :-))

Gonda Hajnalka írta...

Szia Ditti! Jó, ha az ember elolvassa a megjegyzéseket is, mert most jóra akadtam neked köszönhetően! Azt hiszem én is kipróbálom! Kezd akasztani Kira érzékeny bőre és már a mosószerekre és öblítőkre is gyanakszom. Kicsi édes csöppségemnek tiszta piros a bőre és viszket is rendesen...Most rendeltem egy természetes krémet ekcémára...remélem beválik, mert borsos az ára. Természetes házi szappant használunk és sheavajjal kenem a bőrét, ami egy ideig jó is volt, de most nagyon fellángolt.
Láttam a Pinterest-ed! Jó ötletek! Én is elkezdtem használni, mert így a blogba is könnyebb feltenni képeket és nyomon követhető is marad. Arra nem jöttem még rá, hogy hogyan töltsem fel a saját képeimet egy mappába. Ha meg tudod mondani segíthetsz!
Minden jót neked!!! Szió

Ditti írta...

Szia Flóra! Kirának javaslom: nagyon dicsérik az Eszter-féle kecsketejes szappanokat (nem tudom ismered-e), van külön ekcémás bőrre készült is, én is most rendeltem, és nagyon elégedett vagyok a termékekkel.
Eszter blogja:
http://eszterszappan.blo gspot.hu/
Eszter webáruháza:
http://kecsketejszappan.viltor.hu/

Pinterest képfeltöltés: jobbra fent "Add+"-ra klikk, utána meg "upload pin" (innentől csak kiválasztod a fájlt, majd a az albumot, amibe beleteszed, és írhatsz hozzá képleírást is "describe your pin" négyzetbe). remélem követhető volt, ha nem, kérdezz csak bátran! :)

Én is minden jót kívánok, és örülök, hogy hallottam felőled! :)

Gonda Hajnalka írta...

Pinterest már megy ezerrel...téged is megkereslek ismerősnek, hogy kövesselek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...