2012. december 29., szombat

Három ajándékkísérő apróság

Ezeket az apróságokat is mind ajándékba készítettem. Egy csokorba összeszedve mutatom meg Nektek.

1. Egy raklap csoki

Kolléganőmnek szülinapja volt nemrég, és mivel csoki KELL az ajándék mellé, így ez most sem maradhatott el, viszont nem a hagyományos, hanem igazán mókás formában érkezett az édesség. :)
Tesómtól kaptam ugyanis egy mini raklapot (jegyzettömb volt rajta), melyre mindenféle finom csokit és bonbont pakoltam, majd celofánnal átkötve adtam át a szülinaposnak.
Ez is egy jó példa arra, hogy minden újrafelhasználható!



2. Havazó felhőn csücsülő angyalka

Keresztanyám gyűjti az angyalkákat, már rengeteg van neki belőle, de ugye egy angyalka-gyűjtőnek mindig örömet lehet okozni egy újabb angyalkával. Így karácsonyra egy egyedi, téli, angyalkást díszt készítettem neki, saját ötlet alapján.
A fém angyalkát anyu kolléganőjétől kaptam, ő nem tudta semmire sem felhasználni, ehhez a projekthez viszont tökéletes volt.
Fehér anyagmaradékból felhőt varrtam, kitömtem tömőanyaggal, majd rávarrtam az angyalkát,a masnit, és az akasztóul szolgáló fehér szalagot. Ezután fehér cérnára fűztem a fehér plüss-szerű golyókat (egy csepp ragasztóval érdemes rögzíteni, vatta is használható helyette), és ezeket is a felhőhöz rögzítettem. Ennyi, bárhová felakasztható, ablakban is jól mutat!



3. Fürdőbomba

Barátnőmnek készült születésnapjára ez a levendulás-kakaóvajas-zabpelyhes óriási fürdőbomba. Kár, hogy nekünk nincs fürdőkádunk, csak zuhanytálcánk, így nem tudom, milyen lehet használat közben, de bízom benne, nagyon kellemes, relaxáló hatással bír.


2 megjegyzés:

Gonda Hajnalka írta...

Jaj ez a raklap nagyon édes!!! Tök szuper, hogy újrahasznosítasz! Rá kellene szoktatni az embereket és akkor nem lenne ennyi szemét...

Ditti írta...

bizony...annyi mindent fel lehet használni, és csudajó dolgokat készíteni belőlük! Ami másnak szemét, nekem sokszor igazi kincs! úgyhogy egy csomó mindent gyűjtök, és ezzel a környezetem agyára megyek néha. Te már nem kérdeznek semmit, csak félreteszik a wc papír gurigát, a konzervdobozt, a műanyag fagyisdobozt stb. nekem. :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...