2013. március 23., szombat

Gyöngykosárkák


Amikor elkezdtem gyöngyözni (kb. 15 évesen), akkor még alig-alig volt kapható gyöngyös könyv Magyarországon, az internetről meg kb. azt sem tudtuk, micsoda.
Szóval ebben a kőkorszaki állapotban barátnőm kedveltette meg velem a gyöngyfűzést, és kölcsönadta a pár oldalas gyöngyözéses füzetkéjét, amit anyukám lefénymásolt nekem, és amit azóta is féltve őrzök.
Ebből készítettem el életem első gyöngynyakláncát is. :) Nincs ebben  a füzetkében semmi extra, de csupa-csupa kedves ötletet tartalmaz, köztük ezeknek a kosárkáknak a mintáját is. :)

A füzetet pdf formában sajnos ide nem tudtam feltölteni, de aki szeretné, annak elküldöm e-mailben, csak jelezzétek!

Sajnos a kosárkák mérete pont akkora, hogy épp nem fér bele egy tyúktojás, így én kisebb méretű, töltött csokitojást tettem bele. Azért választottam töltöttet, mert annak nagyobb a súlya, szebben "húzza le" a kosárkát, így az jobban mutat.
A fűzéshez csupa maradék (főleg) kínai gyöngyöt használtam, volt köztük olyan is, amit még a gyöngyfűzős korszakom legelején vett anya nekem. :) Picit nagyobb gyöngyökkel dolgoztam, és 0,15-ös damillal fűztem meg őket. Mivel mindenféle maradék gyöngyöt használtam, nem is lettek egyformák a kosárkák, a sárga lett a legnagyobb, és a lila-zöld a legkisebb. A kosárkák mintázatát csak érzésre fűztem a rendelkezésre álló gyöngyökből.

Világoskék - halvány rózsaszín
Almazöld - sárga
barna, lila és rózsaszín
sárga - piros
világos és sötétebb kék, valamint világoszöld és sötétzöld kombinációja
4 féle zöld (hasonló árnyalatú) és lila kombinációja
És íme, így várják majd a locsolókat:


7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon különleges és ötletes!!!:)))
Édesek ezek a kosárkák, micsoda kincseid vannak!!!:))) Tetszik nagyon a tojásfád!:)

Zsimama írta...

Csodálatosan szépek lettek a kosárkák!
Nagyon egyedi ajándékot kapnak majd a locsolók. (Kívánom, hogy minél többen legyenek.) Jól mutatnak a barkaágon is.

Gonda Hajnalka írta...

No tessék!!! Nem horgol, hanem gyöngy kosarat készít tojásoknak! Szuper ötlet! Milyen jól néznek ki és igen különleges!!! Ügyi vagy Ditti! Édességes gyöngy kosarak!

Ditti írta...

Köszönöm a dicsérő szavakat!!! Igyekeztem idén különleges ajándékot készíteni a fiúknak. Hát elvoltam velük múlt héten, de azt hittem sokkal lassabban lesznek kész. 6-ot kellett készítenem, és féltem, nem lesz meg húsvétig. azt hittem jóval több idő egyet megfűzni, de kb. 1-1,5 óra alatt kész lett 1 db.
Az az igazság egy dolgot nem nagyon szeretek sokszor elkészíteni, de valahogy ezeknél a kosárkáknál egyáltalán nem zavart, hogy 6x kellett nekifognom. :) Magam sem értem hogy lehetett ez. :)

Belli írta...

Ha fiú lennék.és a közeledben laknék biztosan elmennék locsolkodni hozzád:)))Gyönyörűek a kosárkáid!!!Nagyon ügyes vagy!:)

Monika írta...

Fantasztikus!!!!mennyi munka és milyen szépek!

Ditti írta...

Nagyon szépen köszönöm nektek is Belli és Mammka! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...