2013. március 16., szombat

Tojástartó-virágos tavaszi koszorú

Ez a tavaszi koszorú csupa újrafelhasznált anyagból készült, igazi tavaszi ajtódísz. Én a munkahelyemen a szobám ajtajára készítettem, hogy jobb legyen a munkakedv. :)
A tojástartóból készíthető virágok alkotása és felhasználása terén csak a képzeletünk szab határt. Színezhetjük bármilyen színre, kombinálhatjuk az egyes kivágott virágokat egymással vagy más anyagokkal (én most épp gombokkal), tehetjük koszorúalapra, csomagolásra, faágakra bárhová.
Pl. ha faágakra rózsaszín virágokat ragasztunk, máris kész a szobai cseresznyefaág dekoráció. :)

Én  két ötletet kombináltam: a szöszmöszös fonalból készülő koszorúalapot és a tojástartóból készült koszorút. A linkekre kattintva az eredeti ötleteket tekinthetitek meg (a tojástartós koszorúnál sok ötletet kaphattok a virágok elkészítéséhez). Mivel én az itthoni alapanyagokat akartam felhasználni, és nemrég kaptam anyu kolléganőjétől egy gombolyag szöszmöszös fonalat, így azt használtam fel. Az én esetemben ez rózsaszínes-barnás színt jelentett, melyre fehér virágokat készítettem sárga gomb középpel.


Szükséges anyagok:

A koszorúalaphoz
  • újságpapír
  • szigetelőszalag
  • fél gombolyag fonal
  • olló
A koszorúalap összegyűrt újságpapírból készült, fehér szigetelőszalaggal körbetekerve. Ugyanígy készült a karácsonyi gombkoszorúm alapja is. Erre tekertem rá a fonalat. Kb. fél gombolyag elég rá, én mégis rátekertem az egészet a dúsabb hatás érdekében. Utólag azt mondom, felesleges volt, mert nem lett érzékelhetően más a végeredmény az 1. és a 2. körbetekerés után.


A virágokhoz:
  • tojástartók
  • olló
  • festék (akril, tempera és vízfesték is jó)
  • ragasztó (én ragasztópisztolyt használtam)

Az alábbi módokon készítettem a virágokat, de természetesen kedvünkre variálhatjuk a formát. :)

A tojástartó alsó részének közepén levágtam a kitüremkedéseket (4 db/tojástartó), bevágtam a sarkoknál, megfordítottam és ollóval lekerekítettem a az oldalakat. Ezek lettek a kis virágok, és a nagy virágok közepei.


A nagy virágokhoz magát a tojást tartó részt vágtam ki (10 db/tojástartó), ugyanúgy bevágtam a sarkainál, majd lekerekítettem az oldalukat.


A tojástartó doboz fedeléből kivágtam a kis dudorokat (4 db/tojástartó), melyeket virágközépnek szántam, de végül nem használtam fel.


Íme, ők lettek azok:


Végül rendezgetni kezdtem, hogy hogy néznek kell a legjobban.


Végül a gombközép mellett döntöttem. :)


Ezután lefestettem mindkét oldalukat fehér akril festékkel, megvártam, míg megszáradnak. A nagyokba egy-egy kicsi virágot is ragasztottam, és a közepe mindegyiknek egy-egy picike sárga gomb lett. Mindent ragasztópisztollyal rögzítettem.


Végül elrendeztem őket a koszorún, és ragasztópisztollyal könnyedén rárögzítettem. Végül 3 nagy és 5 kicsi virág elég volt az én koszorúm dekorálásához.



4 megjegyzés:

Belli írta...

Ez nagyon szép:))Külön tetszik,hogy minden újrafelhasználható dologból készült!Szuper vagy!!Szép napot:)

Gonda Hajnalka írta...

Jaj, hogy én már milyen sok színű tojástartót eltettem virágnak:)))) nagyon édes lett Ditti! Te legalább megalkottad!

Névtelen írta...

Kedves Ditti! Ez recycling a javából, nagyon szép lett!!! Hasonlóan Flórához, már én is összegyűjtöttem a tojástartókat, csak...:)))))))

Ditti írta...

Örülök, hogy tetszik nektek! Igen, már én is régóta gyűjtöttem a tojástartókat, és most végre kipróbáltam. :) Most már csak úgy kb. 9827 ötlet van ami a fejemben kavarog és megvalósításra vár. :)
Hajrá lányok, ha már összegyűjtöttétek, elő az ollóval! :)
Igyekszem az újrahasznosításra törekedni, így minden ilyen jellegű dolog készítése külön öröm számomra! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...