2014. július 27., vasárnap

Régi doboz felújítása

Még tavaly ősszel találtam ezt a régi dobozt a padláson. A kallantyúja nagyon rozsdás volt, a doboz meg kissé meg volt vetemedve, a zsanérjai alig hajlottak, és nagyon vastag porréteg borította.Első lépésként leporoltam, langyos vízzel átmostam, megszárítottam.
Teljesen szétszedtem (a csavarokat alig bírtam kitekerni).Végül 3 különféle durvaságú csiszolópapírral lecsiszoltam.Az eredeti terv szerint nem festettem volna le, de sajnos csiszolás után is elég csúnyán nézett ki a felülete, így kapott két réteg fehér alapozót. Az első réteg után megvártam, míg teljesen megszárad, ekkor kentem rá a 2. réteget.

Majd szalvétatechnikával bevontam kotta mintás papírzsebkendővel. Soha, de soha nem szakad még így szalvéta anyag, mint most. Ezért sajnos több helyen hibás maradt a felület...:( Ráadásul a belső részre is ráhajtottam a szalvétát, kár volt, mert kinyitva belül elég csúnyácska maradt (sebaj, tanulópénz)


Száradás után kicseréltem a zsanérokat. Szép, új aranyszínű zsanérokat és csavarokat vettem hozzá.A eredeti kallantyúját meg szerettem volna tartani, így amennyire tudtam lecsiszoltam róla a rozsdát (rozsdaoldó nem volt otthon, és nem szerettem volna csak ezért venni), majd ecetben áztattam pár órát, és újra megcsiszoltam. Teljesen nem lett rozsdamentes, de a patina jót tesz neki szerintem.


Utolsó lépésként a tetejét csipkével díszítettem, amit ragasztópisztollyal rögzítettem.

Végül belepakoltam a csipkéimet, amikből újabb alkotások születnek majd egyszer. :)


4 megjegyzés:

Erika írta...

Rá sem lehet ismerni. Ügyesen helyrehoztad!! Nagyon tetszik!!

sucika írta...

Gyönyörű lett, nagyon tetszik. :))

Éva írta...

Csodát műveltél ezzel a dobozzal is!

Szonja írta...

Nagyon szép lett! Csak gratulálni tudok hozzá :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...