2014. október 25., szombat

Karácsonyi csillagok gitárhúr-papírtokból

Bátyám még régebben adott nekem pár papírtokot, melyekben gitárhúrok voltak egykor.
Annyira szép cirádás volt a mintája, ráadásul piros-fehér színű, hogy félretettem, gondolván, egyszer majd készítek belőle valamit.
A napokban eszembe jutott, hogy ha teatasakokból csodás dolgokat lehet hajtogatni, akkor ebből a szép papírból is biztos készíthető valami különleges. A hajtogatás mintákat nézegetve megtaláltam ezt a hajtogatást, ami pont egy csillagot eredményez, ha négy részt összeillesztünk.

Az ötlet teljesen saját, de vigyétek bátran.

Tehát volt egy halom gitárhúr-papírtokom (persze bármilyen papír megteszi) :


A tokokról kivágtam a piros mintás részt, ami épp négyzet alakú (szerencse, mert pont négyzetre van szükség a hajtogatáshoz is).  Ahogy látható, minden papíron más szám szerepel (ez jelöli a húr méretét, gondolom), de a hajtogatás után ez egyáltalán nem fog látszódni. :)


A lapokat meghajtogattam (időközben a mintát elhagytam, így fejből hajtogattam egy részét, azok kicsit bénábbak lettek, mondjuk most, hogy a bejegyzést írom, meglett a hajtogatás minta, itt megnézhetitek, és itt sok más csillag mintát is találhattok). Ezután egy füzet hátlapjából  kört vágtam. 
(Az egyik csücsök kicsit beszakadt, sebaj.)


A körre ragasztópisztollyal ráragasztottam a hajtogatott elemeket. 


A piros- fehér szín ugyan már eleve karácsonyivá teszi, de úgy gondoltam hiányzik még róla valami...


Volt itthon fehér filcből mini hópehely, mindegyik közepébe ragasztottam egyet, és igen, így már elnyerte végső formáját.


Végül spárgából akasztót készítettem rá, amit a hátuljára akasztottam.

Akasztható ajtóra, tehető ablakba, díszíthetünk vele kisebb méretben elkészítve ajtókoszorút, vagy csomagolást, akasztható ágakra, és ami a legjobb, gyerekek is könnyen elkészíthetik.

3 megjegyzés:

Monika írta...

Fantasztikus vagy!!!!!!Csodásak!!!Micsoda türelmed van.Én nem tudok ilyet.

Ditti írta...

De aranyos vagy, köszönöm! Hidd el, nagyon-nagyon egyszerű ezt ezt meghajtogatni, próbált ki egy sima papírral, és meglátod mennyire egyszerű! :) Belinkeltem a hajtogatás menetét.

Süni írta...

Szépségesek lettek. Pont a minta legjava látszik a hajtás után, ügyes :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...