2015. június 14., vasárnap

Kutyaágy régi faládából

Az idei lomtalanításkor igyekeztem minden szemetet lehozni a padlásról, de ezt a ládát tudtam, mindenképp meg fogom tartani. Eredetileg a textilanyagaim tárolására akartam használni, de ahogy lehoztam a padlásról bevillant a kép, ahogy a kutyánk fekszik benne, hiszen épp a mi kutyusunk méretének megfelelő kutyaágy készíthető belőle.

Sajnos a fellelt állapotot nem fotóztam, pedig érdemes lett volna a kontraszt miatt.

Első lépésként a fürdőszobában alaposan lezuhanyoztattam, domestos-os vízzel átkeféltem, leöblítettem és hagytam a napon teljesen megszáradni.

Utána készült az első kép:Ezután a fém lemezcsík merevítőket leszedtem róla, ez volt a legnehezebb, mert a rozsdás szögeket nagyon nehéz volt kiszedni, a csavarhúzóval jól bele is szúrtam az ujjamba, miközben feszegettem...
:(Utána az egyik oldalán kiszedtem a deszkát, ez lett értelemszerűen a kutyaágy eleje. Mivel a merevítőt leszedtem, ahol szükséges volt, egy-egy új szöggel megerősítettem a ládát.


Aztán pedig jött a számomra legutálatosabb rész, a csiszolás. Először durva szemcséjű kézi csiszolóvászonnal alaposan átdörzsöltem mindenhol, majd megkértem Ádámot, hogy gépi csiszolóval csiszolja át azokat a részeket, amelyek a leginkább látszódni fognak. 
A csiszolás után, mivel lazúrral akartam kezelni, szabály szerint faalapozót kellett volna használni, de mivel próba darabnak szántam, nem ruháztam be erre, csupán a legolcsóbb vizesbázisú vékonylazúrt vettem, mert úgy voltam vele, ha nem sikerül, ne költsek már rá több ezer Ft-ot (csak a márkás lazúr került volna 3500 Ft-ba, ehhez jött volna még az alapozó, én  meg kb. 1300-ért vettem az Auchan gazdaságosat),
Azért is mertem elhagyni az alapozást, fakezelést, mert láthatóan nem volt szúette a fa, ha viszont ti nem így látjátok, okvetlenül kezeljétek lazúrozás előtt a fát!!!
Az alábbi fotó 1 réteg felkenése után készült, én 2 rétegben kezeltem.


Van itthon egy jó nagy szivacsdarab, aminek a vastagsága 5 cm, ebből vágtam ki a ládába valót. Erre a célra a legjobb a kenyérvágó kés szerintem, ollóval, sima késsel nagyon-nagyon nehéz vágni a szivacsot. A szivacsot úgy szabtam, hogy jó szorosan illeszkedjen a ládába.Eredetileg zippzáros huzatot akartam rá varrni, de mivel a sarkai ferdék, és féltem, nem tudtom szépen megvarrni, csak egy sima farmeranyaggal terítettem le (pont annyi volt belőle, ami elég volt, vágni sem kellett belőle :) ), és a széleinél alaposan betűrtem. Mivel a szivacs nagyon szorosan illeszkedik, nem kell félni, hogy kijön az anyag, bármikor könnyen és egyszerűen mosható, tisztítható, cserélhető.

Utolsó lépésként ragasztópisztollyal rögzítettem a betűket, ami  a kutyánk neve természetesen. :)
Költségek: 
  • lazúr: 1290 Ft kb. a fele fogyott el, vagyis 650 Ft
  • 1 db csiszolópapír fele: kb 100 Ft
  • 6 db betű +  1db ékezet: kb 25-50 Ft-tól már kapható a neten mérettől függően, én személyesen látni akartam, meg nem akartam postaköltséget fizetni, így elég drágán 110 Ft-ért vettem darabját: összesen 770 Ft

Tehát nekem kb.  1520 Ft-omba került csupán, ha mindent venni kellett volna (ecset, szivacs, anyagdarab) akkor sem hiszem, hogy sokkal többe került volna, tehát mindenkit bíztatok, alkossatok a házi kedvenceknek is, megéri. :)Ivartalanítás után vagyunk, ezért a gallér Prézlikén. :)


2 megjegyzés:

Süni írta...

Úgy látom a jószágnak tetszik :D

Ditti írta...

Igen, tetszik a Makinak. :) :) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...