2016. június 2., csütörtök

Köszönöm-ajándék zsákocskák esküvőre

Kedves felkérés érkezett: varrjak esküvőre zsákocskákat.

Ez most egy kicsit kaukktojás bejegyzés lesz, mert megörökítettem, hogyan is alakult ki a végleges forma és díszítés, hogy lássátok, bizony sok-sok levélváltás, utánajárás és türelem, míg ezek az egyszerű zsákocskák megszülettek.

Tehát az eredeti kérés ilyen zsák volt, ezt még a blogolásom elején, több, mint 4 éve (Te jó ég!) varrtam, és a jelenlegi megrendelőm is rendelt annak idején belőle:


Több helyen jártam, de ilyen csipkét már sehol nem kaptam, pedig a kedves Röltexes kolléganő még a nagykerben is megnézte nekem.

Aztán jött a következő változat, legyen zsákvászon, több képet küldtem a megrendelőnek, de ő végül valami ilyesmit szeretett volna, persze nem párna, hanem zsák kivitelben, rózsák nélkül, csak egy sor csipkével, szóval tényleg kb. pont ilyet. :)


A zsákvászont innen rendeltem meg (nagyon jó minőségűt kaptam), majd vásároltam 4 féle csipkéből 30-30 cm-t, és elküldtem árakkal, hogy választani tudjon a menyasszony:


Mivel az alsó csipke lényegesen drágább volt, mint a felső három, viszont ott meg nehéz volt a döntés, mindháromból mintazsákot varrtam.


Végül a középsőre esett a döntés, de mint ahogy az első képen látszik, a fehér szív alakú gyöngyöket mindenképp szerette volna a Megrendelő. Viszont az a gyöngy kb. 15 éves, és sajnos több gyöngyös boltban járva sem találtam hasonlót. Javasoltam, varrjunk rá fityegőt, madárkásat, vagy szívecskéset:A megrendelő kérte, még nézzem meg pár helyen a gyöngyöt, ha nem kapok, legyen a szív, de igazából gyöngyöt szeretne.Végül  magam sem hittem el, de kaptam, kétféle színben vettem, eltérő méretben, és nagyon megtetszett a fehér kisvirágos is, így abból is vettem, fotóztam pár elrendezés módot, és a végső döntést vártam, ami végül a jobb középső lett:


És íme a kész zsákok, "csomagolva", útra készen:
Hát így készültek el a zsákocskák. :) 26 db összesen.

1 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Nagyon szépek lettek meg voltak is 😊!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...