2017. május 1., hétfő

Kerti tipegő

Most, hogy a házépítés legnagyobb munkái lezárultak, még ha csak lassan is, de bizonyos helyeken végre elkezdődhet a kertrendezés. Még van munka azért bőven, de a hátsó kert bizonyos részeire már munkagép nem fog menni, és építőanyag sem lesz oda pakolva.
Sajnos előtte fotók nem készültek, pedig érdemes lett volna megmutatni, milyen volt ez a rész. 3 délutánom csak azzal telt, hogy legalább annyira rendezzem a talajt ezen a részen, hogy a kis kerti tipegőt elkészíthessem, hogy ne kelljen a sárban tapicskolni, ha ki kell szaladni valamiért.

Igen, a kerti tipegő. A cél az, hogy természetes legyen, ezért nem méregettem, csak érzésre pakoltam amikor készítettem. Mivel a pénztárcánk is rendesen kiürült, és eleve tudatosan tettünk félre alapanyagot (bontott tégla, betonkocka), így ezeket felhasználva készült. Ehhez a részhez egy zsák kavics kellett, amit 99o Ft.ért vettük az Auchanban. Kellett még hozzá a két kezem (kesztyű nélkül dolgoztam én botor, ki is készült rendesen...), és kb 3,5 óra folyamatos munka és a mai szép napos délután el is készült ez a rész. Persze itt még nincs vége, a járda a kert végéig fog futni, és a kerti csap felé is el fog kanyarodni.

A szegélykő bontott tégla. Remélem nem fog szétfagyni, tavaly nyáron direkt készítettem egy kis ágyást tesztelésre téglaszegélyből, és bizony szépen bírta az idei nagyon kemény telet, így reménykedem, hogy megmarad.
A betonkockákat még a bontáskor tettük félre, van még belőle bőven, a régi ház udvara csupa ilyen kockákkal volt kirakva.
Simán a  homokra pakoltam, nem tettem alá sódert, sem mást. A földet amennyire tudtam megdöngöltem, de azért még nyilván fog süllyedni. Mivel készítettem már ilyen kockákból kisebb járdát, tudom, hogy időtálló, tényleg csak a tégla szegély az, ami kérdéses, hogy megmarad-e épségben.

Tervezem a szegély mellé szellőrózsa és egyéb szegélynövénykék ültetését, hogy igazi vadregényes legyen. Remélem nem bánjátok, de idén sok kertészettel kapcsolatos blogbejegyzést is hozok majd, hiszen ez is kreatív munka végül is, nem? De. :)

Nagyon büszke vagyok erre a kis útra, mert teljesen egyedül készítettem. Akkor is, ha kicsit görbe, kicsit csálé, akkor is imádom.A macsek azonnal tesztelteNincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...