2021. december 11., szombat

Falvédő farmernadrágokból

Szükségünk volt egy falvédőre, de sehogy se találtam olyat, ami igazán tetszene, vagy nagyon drága lett volna. További fejtörést okozott, hogy vályogfalhoz kellett esztétikusan rögzíteni. Végül addig kutakodtam és inspirálódtam az interneten, míg végül a falra tépőzárhazható megoldás mellett döntöttem. A szekrényemben gyűlő rengeteg anyagot áttúrva egyértelműen körvonalazódott, hogy a farmerek szárából fogom megvarrni, hiszen az ágytakaró már úgyis kész, szintén farmerből. 

A falvédő eleje szándékosan nem egyforma vastagságú csíkokból áll.A hátulja egy réges régi alig használt paplanhuzatból lett kiszabva.A közepére vékony közbélést tettem, ez is volt itthon, a korábbi varrónő szomszédunktól kaptam.A ferdepántot a szélére én magam varrtam szintén meglévő anyagból, nyilván nem tökéletes, de a végeredmény szerintem összességében eléggé szép lett.
Egyedül a tépőzárat kellett beszereznem, és mivel a farmernak azért van súlya, nem akartam kockáztatni, és végül a 10 cm szélesből rendeltem, hogy biztosan megtartsa. Sajnos csak párban adták a horgas és a puha felet (gurigában,nagy kiszerelésben lettvolna külön) , így 2-2 métert vettem a ragaszthatóból és a sima tépőzárból is. A ragasztós tépőzár horgas fele ment a falra, a sima varrható tépőzár puha fele pedig a falvédőre. A tépőzárat a legvégén varrtam rá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...