2012. december 1., szombat

Adventi naptár a Nagyoknak

A kisgyerekeknek egyértelmű, hogy decemberre anya (és/vagy apa) készít 24 napra elegendő, kicsi apróságokkal teletömött csomagokocskákat, hogy aztán a gyerkőcök minden nap egyet kibontva, és a hátralevőket gondosan megszámolva várják a karácsonyt.
Anyukám is sok-sok éven át készített nekünk is ilyen adventi naptárat. Volt például:
- gyufásdobozos
- álló papírtasakos, masnival megkötött, sorszámozott
- papírba csomagolt, sorszám nélküli, dobozban összekevert (minden nap egyet lehetett húzni)
- zoknikba rejtett (kétnaponta lett 1 pár zoknink, 4 naponta egy nekem, 4 naponta 1 tesómnak :) )

Még nincs gyermekem, viszont van egy imádott Anyukám, és azt gondolom, a gyermeki lelkünk nem szűnik meg azzal, hogy öregszünk, és egy 54 éves anyukának is lehet nagy-nagy örömöt szerezni egy -már felnőtteknek szóló- adventi naptárral. :)

Gyakorlatilag 0 Ft-ból, de hatalmas szívvel készült az én Adventi naptáram Anyának.


Szükséges anyagok:
- papír
- toll
- egy doboz
- festék (ha szükséges)
- ragasztópisztoly
- dekorációs anyagok, ami otthon van (én formaollót, ezüstös cérnát, 24 db fehéres árnyalatú gombot, 6 db filc hópelyhet és egy kisebb darab fehér hímzett szalagot használtam)

Először is kis cetliket gyártottam (6 db fért rá egy  A4-es lapra), melyekre előre begépeltem az "Az azért szeretlek, mert" sort (a szerkesztés sima excel táblázatban készült).
Kinyomtattam, kivágtam, majd formaollóval körbevágtam minden cetlit.
Kézzel beleírtam a mondatok másik felét, csupa kedves dolgot. Lettek komolyabb és könnyedebb gondolatokat tartalmazók is köztük, összesen 24 db.


A cetliket a képen látható módon összehajtottam (2/3-1/3 arányban), majd ezüst cérnával átkötöttem úgy, hogy egy-egy gombon is átfűztem a cérnát, ettől ünnepibb lett, és amolyan pecsét-féle hatást is elértem vele.


Egy régi kartondobozt lefestettem 2 réteg alapozóval, majd kékkel. A tetejére hópelyheket ragasztottam, az oldalát fehér csipkével vontam körbe, ragasztópisztollyal rögzítettem.


A dobozba tettem a kis cetliket, amiből Anyának minden nap egyet kell húznia.
És ennyi. :-)
Minden napra 1-1 kedves mondat annak, akit nagyon szeretünk. :)


(Anya nemrég hívott, hogy felbontotta az elsőt, és hát.... nagyon megérte elkészíteni!!!)

6 megjegyzés:

VRJúlia írta...

Tökéletes!
Visszanéztem mindent, mert régen olvastam bármit is.És úgy örülök, hogy vagytok páran, akik tartjátok a mércét, értékeket hoztok, hitelesen alkottok...Öröm titeket figyelni, és feledni azt, ami nem tartozik ebbe a kategóriába, amit te és hozzád hasonlóan néhányan képviseltek....
Legyen szép az ünnepi készülődésetek!

Ditti írta...

Szia Júlia! Nagyon köszönöm a kedves soraid, igyekszem rászolgálni, és értéket közvetíteni a magam kis eszközeivel. :) Jó érzés, ha a törekvésem célba ér. :)
Téged is öröm követni, és olvasni, mindig megteszem,és amiket írtál, akár írhattam volna én is a te blogodra! :)
De a kommenteléssel sajnos még mindig nem állok túl jól... Ne haragudj!

Gonda Hajnalka írta...

Hát ez fantasztikus ötlet! Az, hogy nem csak gyereknek készülhet Adventi naptár...erre én még nem születtem" meg! Tuti édes gondolat, hogy akit szeretünk, annak bátran készítsünk!

Ditti írta...

Igen, bátran tessék szeretni! :)))

Névtelen írta...

Kedves Ditti!
Bocsáss meg a balgaságomért, de nekem csak most esett le, hogy van egy másik blogod is!( Úgy látszik az édességig láttam eddig...:) !) A lányaim tudják mekkora "zseni" vagyok a nethez, de ezt tényleg szégyenlem. Már pár órája olvasgatom, nézegetem, csodálom a blogod. Csodálom benned azt, ahogy ragaszkodsz a régi értékekhez, mennyire fontos számodra egy-egy tárgyhoz fűződő emlék, a szeretettel és szívből készített ajándéktárgyak... Nagyon-nagyon sokféle szép gondolat forog a fejemben, amit szeretnék leírni, de nagyon sok emlék felidéződött bennem és bizony sokszor a könnyes lett a szemem. A feszület, amely nálam is fent van a falon, a gomb a szívecskén " Szeretlek" felirattal, a lucfenyő színes égősorral, a szakácskönyv, az adventi naptár,a házi áldás anyukádnak... Az a sok-sok szeretet ahogyan írsz a családodról, az a kedvesség amely árad a soraidból. Megpróbálod a hagyományokat őrizni, az igazi értékeket továbbvinni és ez nagyon szép....hát nagyon felkavartál érzelmileg ezzel a sok szeretettel. Miért épp ideírtam?..." Azért szeretlek, mert egy drága gyöngyszem vagy a szememben!" Köszönök mindent és még olvaslak tovább: Szeretettel üdvözöllek: Márti

Ditti írta...

Kedves Márti, a soraid mérhetetlenül jól esnek, a legnagyobb öröm számomra az, hogy az, amilyen vagyok, amit képviselek, azt ilyen nyilvánvalóan érzitek Ti, akik olvastok, és hogy épp ezért kedveltek. :) Azt gondolom, hogy mi, akik egymás blogjait olvassuk, hasonlóak vagyunk, és olyan jó tudni, érezni, hogy vannak hozzánk hasonló emberek, hasonló értékekkel, hasonló világnézettel. :) Még egyszer nagyon köszönöm ezeket a sorokat, és örülök, ha a jövőben is könnyet tudok varázsolni a szemedbe...mert a könny azt jelenti, megérintettelek, hogy felidéztem valakit, valamit, ami, vagy aki fontos (volt) neked. :) Sokszor be kell valljam, én is elpityeredtem egy-egy bejegyzésem írásakor...de ettől lett igazán Dittis. :) Meg persze remélem ötleteket is adok, és mosolyra is fakasztalak majd néha napján. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...