2013. január 26., szombat

Fazonírozott italos papírtasakok

Rengeteg italos papírtasak gyűlt össze az elmúlt években: boros, pezsgős, likőrös, illetve semleges mintával is.
Italt oly ritkán ajándékozok (akinek adnék, az meg nem iszik alkoholt), hogy csak gyűltek és gyűltek... (egyébként a tartalmuk is csak gyűlik és gyűlik, mert mi sem vagyunk nagy alkohol fogyasztók).
Viszont kisebb ajándéktasakokra sokszor szükségem van, hiszen egy-egy apróságnak, ékszernek épp elég, ráadásul nem kell feleslegesen csomagolópapírt pazarolni, a zacskót pedig tovább is lehet ajándékozni, vagyis nemcsak szép, de környezetbarát is.

Ahogy legutóbb pakolásztam, rájöttem, hogy könnyedén átalakíthatóak számomra megfelelő méretű ajándékzacskókká az eredetileg italok csomagolásához készített tasakok. Annyira egyszerű, hogy nem is értem hogy nem jutott eddig eszembe. Íme az italos tasakok kisebb fazonírozás után:



Szóval első lépésben kiválogattam azokat, amik semleges mintájúak, illetve 2 borosdugósat. A borosdugósok olyan jópofák, hogy szerintem bármit lehet benne ajándékozni.
Ezeknek a tasakoknak levágtam az alját.


Az alsó részekkel dolgoztam tovább. A négy sarkánál kb, 1,5 cm-es hosszan bevágtam, majd behajtottam a végeket.


Ezután lyukasztóval kilyukasztottam. Elég nehéz, teljes testemmel ránehezedve sikerült csak. :)


Majd kicsomóztam és kihúztam a tasak a felső részéből a zsinórt, és átkötöttem ebbe. Természetesen használhatunk szaténszalagot is. A felesleges madzagot vágjuk le.



És pár perc után már kész is vagyunk:


Készíthetünk a tasak felső részéből kis kísérőkártyát is, amit lyukasszunk ki, és fűzzük a zsinórra/szalagra, mielőtt azt összecsomóznánk. Figyeljünk arra, hogy a megfelelő oldalra fűzzük fel a kártyát, ami azt jelenti, hogy ha összehajtjuk a tasakot, ide kell essen (én kettőt elrontottam, ezért gondoltam, hogy megjegyzem):


Íme a kész tasakok:




A megmaradó, nem gyűrött részekből további kísérőkártyákat vághatunk, melyeket a későbbi, hagyományos csomagoláshoz felhasználhatunk.


És még egy tipp: amikor a zacskók szélét behajtjuk, először hajtsuk kifelé (és csak ezután befelé) a két hosszabbik oldalán, így tudjuk biztosan egyformára készíteni a két oldalt:


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt naggggyon jól kitaláltad!!! Szuper ötlet :)))

Ditti írta...

Köszi! Hát tényleg annyira nyilvánvaló és egyszerű ez az ötlet, hogy gondolkodtam is rajta, feltegyem-e ide, de mivel még sehol nem találkoztam vele, úgy döntöttem mégiscsak írok róla.
És örülök, ha jó ötletnek tartjátok Ti is! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...