2015. május 24., vasárnap

Kerti gombák "szemétből"

Nagyon-nagyon nem szeretem a kerti giccseket. Értem ezalatt a kerti törpöket, és a mindenféle, a valósághoz nagyon hasonlítani akaró- vagy épp ellenkezőleg, a valóságtól teljesen elrugaszkodó-figurákat, legyen az flamingó, béka vagy épp sündisznó, malacka, netán óriás nyúl. Belegondolni is borzalmas, hogy ilyenek között járkáljak a kertben....
Nagyon-nagyon ritkán látok azonban kedves kerti díszeket, melyeket még meg is vennék, ha nem sajnálnám rá a pénzt....legutóbb például cuki gombákat láttam. :)
El volt mentve ez az ötlet, már neki is álltam volna épp, amikor valahogy eszembe jutott, hogy mik is vannak otthon, és elkészültek az én teljesen egyedi kis gombáim, tulajdonképp kidobásra váró szemétből. :)

Szóval ez volt a kiindulási alap: 1 db kiürült reszelt sajtos flakon, nád, egy széthullott borsörlő teteje és egy régi, már megcsúnyult kaspó. A borsőrlő tetejét több, mint 2 éve rakosgattam.


A sajtos flakonról amennyire tudtam leszedtem a papírt, majd a náddal együtt mindkettőt lefestettem fehérre.


A kaspót árcsiszoltam nagyjából, majd a borsőrlő tetejével együtt pirosra festettem 2 rétegben őket. A piros színt a képen látható 2 árnyalatból kevertem.


Ezután szabálytalanul bepöttyöztem. (A kaspó azért lett ilyen rücskös, mert nem sikerült eléggé lecsiszolnom, de mindegy, így is tökéletes.)


A kaspót a sajtos dobozra borítottam, beleragasztottam. A nádból olyat választottam, ami pont beleillik a borsőrlőbe, így ezt is szépen bele tudtam ragasztani. Miután ezzel megvoltam lakkspray-vel átfújtam.


Utána már csak be kell szúrni a földbe őket. :) A nagyobbat úgy rögzítettem, hogy beütöttem a földbe egy nádat, és csak szimplán erre borítottam rá a gombát, ragasztás nélkül,És kész:


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hi-hi😀! Tök jó!!! D:)) nekem tetszenek a giccsek!!! Persze ha cuki pofijuk is van... Egy kicsi színes foltot visznek a kertbe... 2 teknősünk már van. Lehet, hogy lesz több is... De pl tetszenek az újrahasznosított tárgyak is...pl kanàlból virág stb... Végül is ki mibe szeret bele! Nem?
Szió

Erika írta...

Milyen jó ötlet!! Nagyon jól néznekki!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...