2012. január 22., vasárnap

3. hét: Gombhoz a kabátot, avagy gyöngyhöz a mintát

Nem tehetek róla, de ha céltudatosan megyek a gyöngyös boltba, akkor is egy rakat gyönggyel és kiegészítővel jövök ki onnan. Azt hiszem, ez a gyöngyitisz mellékhatása. :))) Nos, a tavalyi év végén az átlagosnál sűrűbben látogattam kedvenc gyöngyös boltjaimat, és így sikerült egy halom csodaszép gyöngyöt összevásárolnom. Meg egy borzalmasan nagy kupac már itthon is várta, hogy alkossak belőle valamit. És ugye ismerős, hogy mindig elhatározzuk, hogy nem, nem veszünk addig új gyöngyöt (na jó, a legszükségesebbek azért engedélyezettek), amíg a régiek nagy részét fel nem használjuk, és ugye ismerős az is, hogy ezt nem lehet betartani? Anya már csak mosolyog, amikor jelzem, hogy csak kapocsért megyek, majd  végül több zacskó különféle gyönggyel térek haza, és közlöm, ezt egyszerűen nem lehetett otthagyni.
Na de most tényleg eldöntöttem, hogy egy ideig csak a már meglévő gyöngyökből alkotok (kíváncsi vagyok meddig tudom majd tartani magam ehhez). Úgyhogy elkezdtem mintákat keresni a már meglévő gyöngyökhöz. Igen, az értelmesebb és kevésbé hóbortos gyöngyöző először kinézi a mintát, és utána veszi meg hozzá a gyöngyöt... így viszont sokkal izgibb. :)

Végül egyszerű gyöngybogyók mintáját választottam. Igazán egyszerűek, nagyon szépek, hamar elkészülnek és bár -magam sem tudom miért- most fűztem bogyót először, azt hiszem ez is rabul ejtett, így biztos,hogy még jó néhányat fogok készíteni. A gyöngyitisz mellé a bogyólázat is elkaptam, rettenetes. :D





A kereszt alakú mintát tavaly már megfűztem piros színben, de most intenzív kék színben készült el.



És készültek még zoknilények is. Úgy néz ki, nem telhet el hét zokni-kreálmányok nélkül. :)

Saját ötlet alapján készült Zorka, a méhecske, melynek leírását itt olvashatjátok.



Szintén saját ötlet alapján készült egy igazán jópofa ninja is, Béla. Az elkészítés menetét  itt találjátok.


És egy tündéri, maroknyi cicust is alkottam pöttyös bébizokniból. Nyakában csörgő van, hogy elriassza a madarakat, ha netán vadászni támadna kedve.Fülöp igazán jó társ a hétköznapokban. :)


Ez a hét ezzel véget is ért. Annyi ötlet van most is a fejemben, remélem sikerül őket sorra megvalósítanom. :)

3 megjegyzés:

Gonda Hajnalka írta...

Üdv a csapatban!!! Látom téged is hatalmukba kerítettek a Zokni állatkák!!! Egyet elkészít az ember, akkor már azon töri a fejét mikor csinálja a következőt.....
Gratulálok a blogodhoz és legyen jókedved az alkotásokhoz!!!
Szió.....

Ditti írta...

Szia! Köszönöm kedves szavaidat!
Igen-igen, pontosan így vagyok a zoknilényekkel, ahogy leírtad! :)
Én is jókedvet kívánok neked az alkotáshoz,leld benne sok-sok örömöd és ne hagyd, hogy mások viselkedése elrontsa a jókedved és az alkotásba vetett hited! ;)

Gonda Hajnalka írta...

A düh elszáll a jó kedv megmarad....néha túlságosan is elmerülök saját gondolataimban.....bocsánat a kellemetlenségért...igyekszem vissza fogni a számat!
Egyébként a gyöngyök mindíg is tetszettek és eddig azért kerültem, mert a nagylányom kicsi volt...most ő nagy, de a kicsi 1 éves múlt így egy darabig megint kimarad, de eljön az ideje, mert Lizinek nagyon bejönnek......
Szép napot!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...