2012. június 11., hétfő

23. hét: Mert néha nem sikerülnek a dolgok...

...és ilyenkor jó egy nyugtató tea, például citromfűből, ha nem akarunk a kudarc okozta méregtől felrobbanni.

Történt ugyanis, hogy egy nagyon aranyos, nem túl bonyolult medált fűztem gyöngyből kolléganőmnek, de első nekifutásra a felénél észrevettem, hogy elszámoltam a mintát, így le kellett bontani. Gondoltam sebaj, nekifutok újra, hisz van még idő. El is készült, le is fotóztam, de ahogy szerkesztettem a képet, láttam, hogy az egyik szélső gyöngy eltört...Végül is annyira nem lettem ideges (régebben az lettem volna), inkább csak szomorú, mert nem tudtam vele meglepni ma Bogit. De akkor is megfűzöm, és a jövő heti bejegyzésben ott lesz a helye!

És hogy jön ide a már említett citromfű? Van négy gyönyörű bokor a kertben, tavasszal palántáztam át őket a frissen ásott ágyásokba. Ezzel a beton repedésiből mentettem ki őket, ők pedig buja levelekkel hálálják meg a gondoskodást. Szárítanom egyelőre nincs hol (pláne, mióta Flóránál olvastam, hogy sötét helyen kell), így gondoltam kipróbálom a citromfű szörpöt. Amint kész lett, a maradékot, ami már nem fért üvegekbe (kb. 1,5 dl) megkóstoltam, és nagyon nem ízlett... Másnap megint megkóstoltam, és még mindig nem nyerte el a tetszésem...Viszont ma megbontottam már az első dunsztból kivett üveget, na ez már nagyon jól esett. Finoman összeértek az ízek, kellemes, hűsítő, nyugtató. El tudom képzelni a kánikulában jéghideg tisztított vízzel, néhány jégkockával, egy citromkarikával, és egy levélke citromfűvel megspékelve....Szóval azt hiszem, készül még egy adag belőle. :)

Az ajándékba szánt szörpik 3 (vagy 3,3?) dl-es kis üvegekbe kerültek (összesen 5 db), csinos apró virágmintás sapkát kaptak, melyeket nemes egyszerűséggel csontszínű spárgával kötöttem meg. :)
A kis üvegeken kívül, még 2 db 7 dl-es üveggel lett.
A recept itt olvasható.




Egészségetekre!

4 megjegyzés:

Gonda Hajnalka írta...

ÁÁÁ..tuti! Még anyukámnál van két óriási bokor...meggondolom mi készül belőle. Olyan édesek így az üvegeid....olyan édesen gondosak! Jó éjt Ditti!

Ditti írta...

Köszi Flóra, igyekeztem bájosan "csomagolni", és az üvegcsék pedig réges-régről valók, a nénié voltak, aki előttünk lakott a házban. Emlékszem, hogy ő paradicsomlét tett el benne, és mivel egyedül élt, ezek a kis üvegek pont megfelelőek voltak számára.
Életem első saját szörpje egyébként. :)

Edit írta...

Hűűű ezt én is kipróbálom, van egy citromfű bokrunk :D

Ditti írta...

Örülök! Tettem fel most utólag képet a kész itókáról is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...