2013. február 24., vasárnap

A garázsvásárokról

Nem tudom, hogy hallottatok-e már a garázsvásárokról, ha nem, akkor mesélnék róla.
Ti, akik szeretitek az újrafelhasználás ötleteit, ezt is biztos értékelni fogjátok. :)
A garázsvásár külföldön már évtizedek óta népszerű, hazánkban csak nemrég jelent meg ez a kezdeményezés, melynek célja, hogy egy-egy garázsban, udvarban, intézményben az eberek saját, használt dolgaikat árulhassák. Bárki biztosíthatja a helyszínt, és bárki jelentkezhet árusnak - persze csak korlátozott számban, az asztalok számának függvényében. Aztán már csak egy kis reklám kell, hogy az emberek, akik erre fogékonyak, értesüljenek róla.
Igazi élmény árusnak és vevőnek egyaránt, hiszen csudajó kincsekre lelhetünk fillérekért - mert itt nem a meggazdagodás a lényeg. Az árusok nem azért árulnak, mert hatalmasat akarnak kaszálni, hanem azért, hogy a számukra felesleges, használaton kívüli dolgaiktól megszabaduljanak.

Tesóm egyik nagyon jó barátja, Vera volt a tegnapi garázsvásár főszervezője, így bátorkodtam én is árusként jelentkezni. Már régóta tervben volt, így most megvalósítottam. Tesóm kísért el.
Igazából nem tudtam mire van kereslet, így többféle dolgot vittem: régiségek, ruhák, kendők, bizsuk, konyhai kütyük, kaspók...pár vadi új dolog is volt a holmik közt.
Kicsit bátortalanul pakoltam ki, féltem, hogy a kutyának sem kell majd a portékám, aztán láss csodát, elég jól ment a bolt. :) 12 dolgot sikerült eladnunk, pontosabban 10-et, mert kettőt elcseréltem eladás helyett.
Az árusok egymástól is vásároltak, szóval mi is úgy jártunk, hogy amennyiért eladtunk, kb. annyiért vásároltunk is, szuperjó dolgokat. És a végén mindenki boldog volt. :)
Kb. 13 árus lehetett, és pocsék idő volt, így sajnos nem sok vásárló jött el, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, és a fűszeres keksz, amit vittünk, mind elfogyott. Én biztos megyek máskor is! :)

Köszönet Verának a szervezésért! 
Köszönet a Tündérgyárnak a helyszín díjmentes biztosításáért!
A garázsvásárokról országszerte itt értesülhettek.

Amiket én vittem (egy része)
És a szerzemények:
Mexx felső, alig használt, nagyon-nagyon jól áll, azonnal beleszerettem. :))) 500,-
Másik szerelem: Philip Russel szoknya, végre egy szoknya, ami úgy áll rajtam, ahogy kell, pont a méretem! 600,-
Breshka nyári felső szuperszellős anyagból. Lealkudtam 500-ra :)
Régi, szép kulcsokat cseréltem erre a láncra és egy bedugós fülbevalóra (ez utóbbiról nem tudtam normális képet készíteni)
Egy régi alumínium kiöntőt cseréltem erre a pólóra
Új mécsestartó. 200 Ft-ért egyszerűen nem tudtam otthagyni
Tesóm vette nekem a cicagyűjteményembe, 250 Ft-ért
Új citrom- és narancsfacsaró 350 Ft-ért (pont venni akartam, így kapóra jött)
Ajándékba kaptam Verától, köszönöm!
Tesóm még vett magának dvd-ket, egy nyakláncot és szütyőt hozzá.
A vásáron is akartam fotózni, de a gépem itthon hagytam...majd legközelebb! :)

Felétek szokott lenni garázsvásár? Vettetek már részt ilyenen? Érdekelnének a tapasztalatok.

6 megjegyzés:

Belli írta...

Szia!Nemrég olvastam ilyenről,de még senkitől nem hallottam tapasztalatokat mesélni.Biztosan jó kis móka,én is tudnék mit eladni:))

Gonda Hajnalka írta...

Na az biztos!Mármint, hogy volna mit eladni...! Én már rég hallottam róla...az egyik ismerősöm sokat jár el...! Mivel itt nálunk illetve a közelben ez még nem annyira terjedt el így távolabb esett a látó terünktől. De jónak tartom és kicsit hasonló, mint a turi. Sok jó márkás és értékes dolgot is kifoghat az ember. Ami az egyikőnknek vacak...a másikunknak érték!!! Jól tetted, hogy kipróbáltad! Köszi, hogy elmesélted!

Monika írta...

Anyám,de jó!!!!Elolvasom és majd holnap írok többet.:)

Ditti írta...

Sziasztok lányok! Igen, szerintem is nagyon jó móka, és tényleg tök jó dolgokat árultak most is a többiek. Valóban, ami az egyikünknek felesleges kacat, a máiknak igazi kincs lehet. És mindig van otthon felesleges kacat...:) Mivel nálunk kicsi a hely, és már nem nagyon férünk, azért is mentem, hogy legalább ezt-azt eladjak, és azt gondolom,a tőlem vásárlók is jól jártak, mert tényleg nagyon olcsó voltam, és még alkudni is lehetett! :) Egészen rákaptam az ízére... :) Ha van rá lehetőségetek, és rendeznek ilyet a környéken, szerintem mindenképp érdemes elmenni, akár csak vevőként is.

Edit írta...

Háhá ez tényleg jó. Hallottam már róla, nézegettem itt a neten. Naggggyyyyon jók azok a felsők, meg a szoknya amit szerváltál :) Tuti jól áll rajtad! :)
Jajj és az az álló farkú cicus :) Nekem is van pár ilyesmi darab macskeszom, az egyik ül láblóbálva a polc szélén :) Már amikor le nem repül, mert olyan könnyű kis fából, vagy nem is tudom miből van :)

Ditti írta...

Szia Edit! Ha lesz kedved, egyszer majd eljöhetnél! Elvileg áprilisban megyek majd árulni, ha minden összejön. :)
A cicákat én is gyűjtöm, van már nagyon sokféle, van több fa is, de tényleg olyan könnyű a súlyuk, hogy nagyon könnyen felborulnak. De azért cukik! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...