2013. március 16., szombat

Vintage húsvéti tojások

Namost ezeket a tojásokat egyszerűen MUSZÁJ volt elkészítenem. Azonnal beléjük szerettem, és ezúttal nem tudtam uralkodni magamon, és egy halom képet hoztam nektek. :)

A padláson találtam egy kupac régi újságot, ami a bevonáshoz pont jól jött.
Egy 1990-es jól megsárgult (épp ez volt a lényeg!) Szabad Föld újságot használtam fel. Vele kicsit ölre mentünk, mert szerinte a rendszerváltás korából származó újságot, ami többek között az  orosz tankok kivonulásáról közöl cikkeket, vétek szétvágni... De mivel az interneten már minden megtalálható, ráadásul még legalább 50 újság van a padláson hasonló időszakból, beáldoztam egy lapját...:)

Az eredeti ötlet itt tetszett meg.

 Hozzávalók:
  • alaposan megmosott, kifújt tojások (nálam tyúktojás)
  • besárgult újságpapír vagy kottapapír
  • decoupage ragasztólakk
  • díszítéshez: csipke, gyöngyök, szalagok, fityegők stb.
  • olló, ecset
Az újságból kisebb darabokat tépünk, és a tojásra ragasztjuk úgy, hogy az egyes darabok fedjék egymást.
Célszerű előtte vízbe áztatni az újságpapír cafatokat, majd papírzsebkendőn felitatni róla a nagyja vizet, így könnyebben rásimul a tojásokra a papír.
Ha kész vagyunk, az egészet kívülről még egyszer átkenjük ragasztólakkal, majd kupakokba téve hagyjuk teljesen megszáradni.

Utána pedig díszítsük kedvünkre. Ez a legjobb része a dolognak. :) És ilyenkor vagyok hálás, hogy a pár centis csipkedarabokat sem dobom ki soha. Most két ilyen kis maradék darabka pont elég volt 2 tojás díszítéséhez. :)




11 megjegyzés:

Gonda Hajnalka írta...

Hihetelenûl jók ezek az újságos" ötletek! Az ember nem is gondolná, hogy amennyire egyszerű, annyira különlegessé válnak tőle a készített emlékek! Nekem az iskolás ceruza is motoszkál azóta a fejemben, hogy megláttam...újságpapírral dekorálva...
Te már annyi tojást készítettél! Enyémek még várnak a sorsukra kifújva...

Ditti írta...

Igen,én is odavagyok az újságos ötletekért, annyi lehetőség rejlik benne! Engem a kosárfonás izgat most nagyon újságpapírból.
Idén nem készítek több tojást,ez bőven elég lesz a locsolóknak. :) Most hétvégén végre egy csomó félbehagyott művem be tudtam fejezni, úgyhogy én annyira nem bántam a havas-téli időt. Hozom a többi művet is szépen sorban! Lesz még húsvéti ötlet is köztük! :)

Belli írta...

Nekem még kifújt tojásom sincs:(
Nagyon szépek az újságos tojások,tényleg jó sok mindent lehet kezdeni a régi,kopott lapokkal:)))
Ügyes vagy,várom a további műveidet is!

Horváth Emerencia írta...

Nagyon tetszik a koszorúd , meg a tojások is mesebeliek,kifújt tojásaim már vannak, de csak ennyi, remélem a héten sikerül befejezni a festést:)
Figyelmedbe tudok ajánlani egy szuper blogot, papirfonásos, ha nem ismered már:http://aniainspiruje.blogspot.hu/2013/02/kurs-joszyk-wersja-podstawowa.html?spref=fb

Ditti írta...

Köszi Belli!
Köszönöm Emerencia!!! A linket meg különösen, nagyon-nagy segítségemre lesz! :)))

Névtelen írta...

Ezek a tojások nagyon-nagyon Dittisek!!!:))) Egyre inkább megszeretteted velem ezeket az újságos dolgokat!:)

Ditti írta...

:))) Köszi!

Gonda Hajnalka írta...

Papírfonásos bejegyzést már én is írtam egyszer a keresésbe írva biztos kidobja! A pinteresten meg van a kosárfonás szuper képekkel, azt a kerítésses bejegyzésben van a linkje, amikor nem olyan régen fonott kerítéseket raktam fel és szabó Ildikónak ajánlottam a kosárfonást...szólj ha kell segítség!

Ditti írta...

Köszönöm Flóra! Megpróbálom megkeresni!!! Ha elakadtam, jelzem!!! :)

Edit írta...

Szuper ötlet!!!! Nagyon tetszenek az alkotásaid! :)

Ditti írta...

Szia Edit! Köszönöm szépen! Örülök, hogy benéztél hozzám! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...